Massage Sollentuna

Massage är en manuell teknik som genom tryck och knådningar ökar blodcirkulationen vilket bidrar med näring och syre till kroppens vävnader. Mjölksyra och slaggprodukter kan då transporteras bort vilket minskar på smärta och spänningar. Andra hälsofördelar med massage är att det motverkar stress, stärker immunförsvaret, stimulerar läkningsförmåga och minskar oro och depression.

Våra massagebehandlingar är 40 minuter och kostar 795kr. Behandlingen utförs av en av våra naprapater som via naprapatutbildningen även lärt sig grunderna i svensk klassisk massage. De kan via olika massagetekniker rikta massagen mot specifika områden för att t.ex lätta på spänningar, minska smärta eller öka rörlighet. Men ibland kan även en avslappnande massage göra stor nytta för att motverka stress eller generell smärta i kroppen. Våra terapeuter individanpassar alltid sina behandlingar för att det ska passa varje enskild individs besvär och önskemål

Eftersom massage ökar blodgenomströmningen vilket ökar syretillförseln till olika vävnader i kroppen såsom fascia är det vanligt att man kan få en behandlingsreaktion. Den kan märkas på olika sätt, det allra vanligaste är att man blir öm och mörbultad där man har masserat men man kan även känna sig trött och få huvudvärk. Alla reagerar olika och det händer ibland att får vissa får sjukdomsliknande behandlingsreaktioner såsom tillfällig frossa och feber. Att reagera på behandling är inget farligt och har inget med effekten av behandlingen att göra, vi alla reagerar olika.

Att tänka på innan du går på massage är att du måste vara fullt frisk. Har du sjukdomssymtom eller tecken på infektion i kroppen är inte bra att gå på behandling. Där gäller samma princip som vid träning, vila är bästa medicinen. Så för både din och terapeutens skull, stanna hemma om du är sjuk.

Hur ofta man bör gå på massage varierar beroende på just dina förutsättningar, krav och besvär. Söker du för något specifikt problem kan det vara fördelaktigt att gå mer frekvent såsom en gång i veckan. Men annars kan det vara bra att gå ca en gång i månaden i förebyggande syfte. Det är inte skadligt att gå på massage ofta utan snarare tvärtom. Se kroppen lite som en bil som med jämna mellanrum behöver servas. Ibland krävs större åtgärder medan ibland endast underhåll. Hitta en terapeut som du är bekväm med som kan hjälpa dig med just dina mål.

Ta kontakt med oss idag

Vi hjälper dig få en besvärsfri vardag och fritid.