Kinesiotejp

Kinesiotejpning är en metod som används för att skapa stöd åt smärtsamma eller dysfunktionella muskler och leder. Det kan finnas flera skäl till att använda tejp såsom att skapa stöd vid skada, begränsa smärtsam rörelse och öka blodcirkulationen för att främja läkning. Tejpen är elastisk och förhindrar därmed inte rörelse helt.

Hur används kinesiotejp?

Den elastiska tejpen kan användas på kroppens alla leder. För att sättas korrekt krävs god anatomisk kunskap och förståelse. Tejpen är populär i både idrottsliga och medicinska sammanhang. Den sätts på huden i olika riktningar för att till exempel begränsa en rörelse efter en skada. Detta ger idrottaren förutsättningar att fortsätta idrotta fast med mindre smärta samtidigt som det ger skadan förutsättningar att läka. Samtidigt som tejpen ger stöd lyfts även hudlagret vilket skapar utrymme för blod och andra vätskor att flöda fritt vilket är viktigt i främjandet av läkning.

Tejpen kan sitta på hela tiden eller vid specifika situationer. Patienten kan själv lära sig att applicera tejpen. Förbered området genom att rengöra huden innan applicering. Mät och klipp ut remsorna och fäst i bestämd riktning med leden i neutral position.

Ta kontakt med oss idag

Vi hjälper dig få en besvärsfri vardag och fritid.