Sollentuna Naprapat om Artros i foten

Artros i foten är ofta en del av ledgångsreumatism som påverkar fotens leder. Detta tillstånd innebär att brosket som skyddar och möjliggör smidig rörelse i lederna bryts ned över tid. Det kan leda till smärta, styvhet och svårigheter att röra sig.

Vad orsakar artros i foten?

Artros i foten kan orsakas av en rad olika faktorer. Åldrande är en vanlig orsak, eftersom brosket naturligt förändras med tiden. Andra orsaker inkluderar överbelastning av foten genom idrott eller arbete, tidigare skador som stukningar eller frakturer, samt övervikt som lägger extra belastning på fötternas leder. Ärftlighet kan också spela en roll.

Behandling för artros i foten på vår klinik

På Sollentuna Naprapat erbjuder vi individanpassade behandlingsmetoder för att lindra symtomen av artros i foten. Våra behandlingar inkluderar manuell terapi för att öka rörligheten och minska smärta, anpassade övningar för att stärka fotens muskler och leder samt rådgivning om ergonomi och hjälpmedel som kan underlätta vardagen. Vanliga behandlingsmetoder kan vara massage, nålbehandling, stretch och olika ledbehandlingar. Val av behandling avgörs helt efter varje enskild individs situation.

Övningar för artros i foten

Specifika övningar kan hjälpa till att lindra symtomen av artros i foten. Dessa övningar syftar till att öka rörligheten, stärka musklerna runt foten och förbättra balansen. Exempel på övningar kan vara tålyft, fotrullningar och balansövningar, som alla kan utföras hemma med enkla medel. Att bibehålla en aktiv livsstil är viktigt vid artros för att smärtlindra och stärka vävnaden kring foten.

FAQ

Medan artros inte kan botas helt, kan symtomen lindras betydligt genom rätt behandling och övningar.

Ja, vissa typer av träning rekommenderas och kan vara fördelaktiga. Ta hjälp av en terapeut som kan anpassa övningarna och intensiteten efter din specifika situation.

Att upprätthålla en hälsosam vikt, undvika överbelastning och regelbundet utföra fotstärkande övningar kan bidra till att minska risken för att utveckla artros.

Är du drabbad av artros i foten och vill ha hjälp att hantera dina symtom? Kontakta oss på Sollentuna Naprapat för en konsultation. Våra erfarna naprapater är redo att hjälpa dig att återfå rörlighet och minska din smärta. Boka din tid idag och ta det första steget mot ett mer smärtfritt liv.

Boka din tid idag och ta ett steg närmare en smärtfri vardag!

Boka behandling online

Vi på Sollentuna Naprapat står alltid redo att hjälpa dig och svara på dina frågor om Schlatterknä. Om ditt barn eller någon du känner upplever symtom, tveka inte att boka en tid med oss för en professionell utvärdering.