Sollentuna Naprapat om Tejpa häl

Att tejpa hälen är en metod som används för att ge stöd och stabilitet till hälen och angränsande strukturer. Det kan hjälpa till att avlasta trycket från överbelastade muskler och senor och är en vanlig åtgärd vid behandling av olika hälsorelaterade åkommor, som plantar fasciit, hälseneinflammation eller Severs skada.

Varför tejpar man hälen?

Hälen kan tejpas av flera anledningar, bland annat för att minska smärta, förbättra funktionen och förebygga skador. Tejping kan ge nödvändig kompression för att minska svullnad och inflammation, stabilisera området vid rörelse och bidra till att hålla foten i en korrekt position för att främja läkning.

Behandling med tejping av häl

På Sollentuna Naprapat integrerar vi hältejpning som en del av en bredare behandlingsstrategi för att adressera hälrelaterade besvär. Vi använder olika tejpningstekniker som kinesiotejpning eller sporttejpning för att ge optimalt stöd beroende på ditt specifika tillstånd. Våra terapeuter är välutbildade i att applicera tejpen på ett sätt som maximerar dess terapeutiska effekter samtidigt som rörligheten bibehålls så mycket som möjligt.

Övningar i kombination med tejpning av häl

Utöver själva tejpningen kan vi på Sollentuna Naprapat även instruera dig i specifika övningar som kan utföras för att förstärka de positiva effekterna av tejpen. Dessa övningar är designade för att förbättra muskelstyrka och flexibilitet, vilket kan bidra till en snabbare återhämtning och minskad risk för framtida skador.

FAQ - Tejpning av häl

Det varierar beroende på vilken typ av tejpning som använts och ditt specifika tillstånd. Generellt kan kinesiotejp sitta på i flera dagar medan traditionell sporttejp bör bytas mer frekvent.

Ja, det är möjligt att lära sig att applicera tejpen själv. Men det är viktigt att få rätt instruktioner från en professionell för att säkerställa att tejpen appliceras korrekt för att undvika hudirritation eller andra komplikationer.

Om tejpen appliceras korrekt bör den inte påverka blodcirkulationen negativt. Tvärtom kan kinesiotejpning faktiskt hjälpa till att förbättra cirkulationen och minska svullnad genom dess unika elastiska egenskaper.

Om du upplever smärta eller obehag i hälen, kan tejpning vara en effektiv del av din återhämtning. På Sollentuna Naprapat har vi kompetensen att hjälpa dig med både professionell tejpning och genom att instruera dig i hur du själv kan tejpa din häl hemma.

Kontakta oss nu för att boka en konsultation. Tillsammans tar vi de första stegen mot ett smärtfritt liv!

Boka behandling online

Vi på Sollentuna Naprapat står alltid redo att hjälpa dig och svara på dina frågor om Schlatterknä. Om ditt barn eller någon du känner upplever symtom, tveka inte att boka en tid med oss för en professionell utvärdering.