Sollentuna Naprapat om Hälseneinflammation

Hälseneinflammation, även känd som Achilles tendinit, är en form av överansträngningsskada som påverkar hälsenan, den tjocka senan som fäster vid baksidan av vaden och klacken. Denna inflammation uppstår när hälsenan, som är kroppens starkaste och största sena, blir överbelastad eller skadad. Detta leder ofta till smärta, svullnad och begränsad rörlighet i fotleden.

Vad orsakar hälseneinflammation?

Orsakerna till hälseneinflammation kan variera, men vanligtvis är det en kombination av flera faktorer som leder till utvecklingen av detta tillstånd. En av de primära orsakerna är upprepade belastningar som överstiger senans förmåga att tåla stress, vilket kan ske genom intensiv sportutövning eller plötsliga ökningar i träningsbelastning. Andra faktorer inkluderar dålig uppvärmning före aktivitet, felaktigt fotstöd från skor, åldersrelaterade förändringar, övervikt, samt biomekaniska oegentligheter såsom överpronation.

Behandling av hälseneinflammation

På Sollentuna Naprapat tar vi ett helhetstänk kring behandlingen av hälseneinflammation. Vår målsättning är att både lindra de omedelbara symtomen och att förebygga framtida problem. Vi börjar med en grundlig undersökning för att fastställa den specifika orsaken till din hälseneinflammation. Behandlingsplanen kan inkludera manuell terapi för att främja läkning och öka cirkulationen i området, skonsamma stretchingövningar, nålbehandling, samt rådgivning om anpassad skostöd och inlägg som kan avlasta och stödja hälsenan under läkningsprocessen.

Övningar för hälseneinflammation

Som en del av behandlingen kan våra naprapater ge dig specifika övningar som hjälper till att stärka och stretcha muskler och senor kring hälsenan. Exempel på sådana övningar kan inkludera tåhävningar, stretchövningar av vaden, och användning av balansplatta för att förbättra proprioceptionen (kroppsuppfattning). Dessa övningar anpassas individuellt för att säkerställa att de passar din specifika situation och för att undvika ytterligare belastning på en redan inflammerad sena.

FAQ

Vilotiden kan variera beroende på inflammationens svårighetsgrad och din individuella läkningsprocess. Det är viktigt att lyssna på din kropp och inte belasta senan för tidigt. Vår naprapat kan ge dig råd baserat på en bedömning av ditt specifika fall.

I vissa fall kan mild hälseneinflammation förbättras med självvård åtgärder såsom vila, is, kompression och höjd. Men utan professionell behandling finns risk för återkommande problem och långvariga tillstånd.

Lätt stretching kan vara en del av rehabiliteringen men ska utföras försiktigt och helst under vägledning av en specialist för att undvika att förvärra skadan.

Har du drabbats av hälseneinflammation och känner av smärta och obehag i din vardag? Låt inte smärtan ta över – det finns hjälp att få. På Sollentuna Naprapat har vi specialistkompetensen som krävs för att effektivt behandla din hälseneinflammation och hjälpa dig att återfå din rörlighet och livskvalitet.

Kontakta oss nu för att boka en konsultation. Tillsammans tar vi de första stegen mot ett smärtfritt liv!

Boka behandling online

Vi på Sollentuna Naprapat står alltid redo att hjälpa dig och svara på dina frågor om Schlatterknä. Om ditt barn eller någon du känner upplever symtom, tveka inte att boka en tid med oss för en professionell utvärdering.