Cervikalt Diskbråck

Cervikalt diskbråck är en skada som drabbar disken mellan kotorna i nacken. Diskarna fungerar som stötdämpare mellan kotorna och när de skadas kan det orsaka smärta och andra problem. Hos våra naprapater på kliniken ser vi ofta patienter som lider av cervikalt diskbråck och vi kan hjälpa till med behandling och rehabilitering.

Varför får man cervikalt diskbråck?

Orsaken till cervikalt diskbråck kan vara flera, men vanligtvis är det åldersrelaterat slitage på disken. Andra orsaker kan vara skada, överbelastning eller en kombination av olika faktorer. Ofta är det en kombination av belastning och en försämrad disk som leder till diskbråcket.

Symptom på cervikalt diskbråck

Symptomen på cervikalt diskbråck kan variera beroende på skadans svårighetsgrad. Vanliga symptom är ont i nacken, utstrålande smärta till axlar och armar, domningar eller stickningar i armar och händer, och ibland även huvudvärk. Symptomen kan komma och gå eller vara konstanta.

Du kan även få Cervikalgi, Rhizopati och Parestesier vid cervikalt diskbråck.

När bör jag söka vård för cervikalt diskbråck?

Om du misstänker att du har cervikalt diskbråck bör du söka vård så snart som möjligt. Våra naprapater kan utföra en noggrann undersökning och diagnostisera skadan. I svåra fall kan det krävas vidare undersökning, såsom en röntgen- eller magnetkameraundersökning och därför vara bra att vända sig till en läkare som kan ställa en medicinsk diagnos. Vi arbetar ofta i samarbete med läkare eller fysioterapeuter för att ge dig den mest omfattande och bästa vård som möjligt för att bli kvitt dina besvär.

Behandling av cervikalt diskbråck hos våra naprapater

Behandlingen för cervikalt diskbråck beror på skadans svårighetsgrad och kan variera från patient till patient. Våra naprapater använder olika tekniker, såsom massage, manipulation, övningar och stretchövningar för att lindra smärtan och återställa funktionen i nacken. Vi kan även hjälpa till med rehabilitering för att förhindra framtida skador och återfall.

Boka naprapatbehandling för cervikalt diskbråck redan idag!

Boka en naprapatbehandling för cervikalt diskbråck redan idag och låt våra erfarna naprapater hjälpa dig att återfå smärtfrihet och funktion i nacken.