Muskelspänningar & Triggerpunkter

Muskelspänningar och triggerpunkter är vanliga problem som våra naprapater ofta behandlar.

Muskelspänningar uppstår när muskeln är spänd under en längre tid än normalt, vilket kan leda till ömhet och smärta i muskeln. Triggerpunkter, å andra sidan, är små, smärtpunkter som kan bildas i muskeln och orsaka smärta och obehag. Smärtan kan stråla utanför muskelns område. Orsakerna till muskelspänningar och triggerpunkter kan variera, men vanliga orsaker inkluderar stress, överansträngning av muskler, statisk hållning, stillasittande arbete, brist på träning eller överbelastning av muskler.

Symtom vid muskelspänningar & Triggerpunkter

Symptomen kan variera kan inkludera ömhet, smärta, stelhet, begränsad rörlighet, domningar och stickningar. Ibland kan triggerpunkter orsaka huvudvärk, migrän eller andra problem beroende på platsen för smärtpunkten.

Muskelspänningar & Triggerpunkter - När bör jag söka behandling?

När man upplever smärta, obehag eller begränsad rörlighet på grund av muskelspänningar eller triggerpunkter bör man överväga att söka vård. Om smärtan inte går över inom några dagar eller om den blir värre är det extra viktigt att söka vård från en av våra naprapater då det finns en stark korrelation mellan hur tidigt man börjar behandla problemområdet och hur lång tid det tar tills man är helt återställd.

massage, spa, relaxation-7452918.jpg

Hur går behandling av muskelspänningar & triggerpunkter till?

Våra naprapater behandlar muskelspänningar och triggerpunkter genom att först utföra en noggrann undersökning och bedömning av patientens tillstånd. Därefter använder de en kombination av manuella behandlingstekniker som exempelvis massage, stretching, pressur, dry needling och ledmobilisering för att lindra smärtan i ryggen och öka rörligheten. De ger även livsstilsråd och övningar som kan hjälpa till att förbättra musklernas hälsa och förhindra framtida problem. Vid behov kan de också använda andra behandlingsmetoder som kinesiotejpning för att lindra muskelspänningar och triggerpunkter.

Boka tid för behandling av muskelspänningar och triggerpunkter redan idag

När du får kroppsliga åkommor som triggerpunkter och muskelspänningar så är det viktigt att agera snabbt, ju snabbare du kommer igång med din rehabiliterande behandling efter skadan desto snabbare kommer du ha möjlighet att återhämta dig. Så vänta inte, boka tid för en naprapatbehandling hos oss på naprapat Sollentuna redan idag!