Spinal stenos

Spinal stenos är en sjukdom som innebär att ryggmärgskanalen blir trängre, vilket kan leda till tryck på ryggmärgen och nerverna i ryggen. Detta kan orsaka smärta och andra symtom i ryggen, sätet, benen eller armar och påverka ens förmåga att gå och utföra dagliga aktiviteter.

Varför får man spinal stenos?

Orsakerna till spinal stenos kan variera, men vanliga faktorer inkluderar åldrande, artros (ledslitage), diskbråck, skador och tumörer i ryggen. Vissa personer kan också ha en medfödd trängre ryggmärgskanal.

Vad är symtom på spinal stenos?

De vanligaste symptomen på spinal stenos är smärta i ryggen vid nedre delarna, sätet, benen eller armarna, domningar eller stickningar i benen eller armarna, svaghet i musklerna och svårigheter att gå eller stå upprätt. Smärtan kan vara konstant eller uppträda i episoder.

När bör jag söka vård för spinal stenos?

Det är viktigt att söka vård om man upplever symtom på spinal stenos, eftersom en tidig diagnos och behandling kan bidra till att förhindra eller minska progressionen av sjukdomen och lindra symtomen. Det kan vara lämpligt att söka vård om man upplever svår smärta i ryggen eller benen, eller om smärtan påverkar ens förmåga att utföra dagliga aktiviteter.

Så behandlar våra naprapater spinal stenos

Våra naprapater kan behandla skador på spinal stenos genom att använda en kombination av manuell terapi, träning, ergonomiska råd och andra behandlingar för att lindra smärta och förbättra funktionen. Behandlingarna kan variera beroende på varje persons unika situation och behov. Det är viktigt att notera att vid allvarliga fall av spinal stenos kan kirurgi vara nödvändig för att lindra symtomen. Våra naprapater kan också arbeta tillsammans med andra vårdgivare, såsom läkare och fysioterapeuter, för att ge en heltäckande och effektiv behandling.

Boka tid för behandling av spinal stenos redan idag

När du får kroppsliga åkommor som spinal stenos så är det viktigt att agera snabbt, ju snabbare du kommer igång med din rehabiliterande behandling efter skadan desto snabbare kommer du ha möjlighet att återhämta dig. Så vänta inte, boka tid för en naprapatbehandling i Sollentuna hos oss redan idag!