Ischias

Ischias är en smärta som strålar längs ischiasnerven, som går från ländryggen genom sätesmusklerna och ner till foten. Ischias kan uppstå vid direkt skada eller tryck mot nerven, vilket kan orsaka smärta och obehag i nedre delen av ryggen, sätet och benen.

Vad är orsaken till att man får Ischias?

Orsaken till att man får ischias kan variera. En vanlig orsak är en diskbråck eller spinal stenos, som kan orsaka tryck på ischiasnerven. Andra orsaker kan ge liknande symtom som till exempel muskelspänningar, skador eller sjukdomar som påverkar nervsystemet.

Vilka symptom har man vid Ischias?

Symptomen på ischias inkluderar smärta som strålar längs det område som nerven innerverar från nedre delen av ryggen ner till foten. Smärtan kan vara skarp och brännande, eller en dov smärta som strålar längs nervens innervationsområde. Andra symptom kan inkludera stickningar, domningar eller svaghet i benet.

massage, spa, relaxation-7452918.jpg

När bör jag söka vård vid Ischias?

Det är viktigt att söka vård för ischias om ryggsmärtan är intensiv eller långvarig, eller om den påverkar dagliga aktiviteter och sömn. Andra symtom som förlust av muskelstyrka eller kontroll över blåsan eller tarmarna kan också vara tecken på större skada och bör tas på allvar.

Hur våra naprapater behandlar Ischias

En av våra naprapater kan behandla din ischias genom att utföra en grundlig utvärdering och bedömning av skadan och dess orsak. Behandling kan inkludera smärtlindring genom olika former av manuell behandling, samt massage, stretching och rehabiliteringsövningar för att stärka musklerna runt ryggen och ländryggen. Våra Naprapater kommer även att ge råd om livsstilsförändringar och ergonomi för att förhindra ytterligare skada.

I svårare fall kan det vara nödvändigt med annan behandling, som injektioner eller kirurgi, och vi kommer självklart hjälpa till att hänvisa dig till en doktor om så behövs. Det är också viktigt att följa de råd och instruktioner som ges av en naprapat för att säkerställa en fullständig återhämtning och förebygga framtida skador.

Boka tid för behandling av Ischias redan idag

När du får kroppsliga åkommor som Ischias så är det viktigt att agera snabbt, ju snabbare du kommer igång med din rehabiliterande behandling efter skadan desto snabbare kommer du ha möjlighet att återhämta dig.

Boka tid för naprapatbehandling redan idag och påbörja din resa mot en besvärsfri vardag. Välkommen till oss på Naprapat Sollentuna.