Ont i Axeln

Har du ont i axeln och söker efter en effektiv behandling? En naprapat kan hjälpa dig att lindra smärtan och behandla många olika orsaker till ditt besvär. Genom att kombinera manuell terapi, träning och ergonomisk rådgivning skräddarsyr en naprapat en behandling som passar just dig och dina behov. Så boka en tid hos en av våra naprapater idag och få hjälp att lindra smärtan och återfå rörligheten i din axel!

Vi behandlar din axelsmärta

Ett tillstånd där rörelseomfånget i axelleden minskar på grund av inflammation och ärrbildning i leden.

En skada på musklerna och senorna runt axelns rotatorkuff som kan orsaka smärta och begränsa rörelseomfånget

När axelns mjuka vävnader (musklerna, senorna och bursae) kläms mellan skulderbladet och överarmsbenet och orsakar smärta och rörelsebegränsning.

En skada på den akromion klavikulära (AC) leden, som kan uppstå från en fall eller annan traumatiserande händelse och orsaka smärta, svullnad och rörelsebegränsning.

En inflammation i senan som fäster bicepsmuskeln till överarmsbenet, vilket kan orsaka smärta och svaghet i armen.

En axelluxation är en ortopedisk term som används för att beskriva en skada där axelleden går ur led, vilket innebär att leden inte längre sitter i sin normala position. Detta kan orsaka smärta, svullnad och begränsad rörlighet i axeln.

Mjukvävnad som omger ledkaviteten och stabiliserar ledhuvudet, skadas eller rivs av från dess fäste. Labrumskador förekommer vanligtvis i axelleden och höftleden.

Nacksmärta

 Smärta i nacken kan påverka axelns rörelseomfång och orsaka smärta och styvhet i axeln.

Posturala obalanser

Obalanser i kroppshållningen kan leda till axelsmärta och begränsa rörelseomfånget.

En naprapat kan utföra en grundlig undersökning och diagnos av problemet, och sedan skapa en behandlingsplan som kan inkludera manuell terapi, muskelavslappning, övningar för rörlighet och styrka samt rådgivning om ergonomi och livsstilsförändringar.

Varför ska du vända dig till oss vid axelproblem och smärta?

Att gå till en av våra naprapater för axelrelaterade åkommor och problem är ett klokt val av flera skäl. Våra Naprapater är kvalificerade experter på muskuloskeletala besvär och kan ge en korrekt diagnos och behandling baserat på deras omfattande kunskap inom anatomi, biomekanik och fysiologi. Dessutom arbetar vi med en personcentrerad behandlingsplan som är anpassad efter dig som patients specifika åkommor och problem, vilket ger en mer effektiv och skräddarsydd behandling.

Vi erbjuder även en helhetssyn på hälsa och kan behandla hela kroppen för att hitta den underliggande orsaken till problemet. Detta innebär att vi fokuserar på manuell terapi, övningar och rådgivning om livsstilsförändringar, vilket är ett fördelaktigt alternativ för patienter som vill undvika biverkningar och risker som kan följa med medicinsk behandling.

Boka tid redan idag och bli kvitt smärta i axeln!

Du ka boka tid hos oss för naprapatbehandling i Sollentuna redan idag. På naprapat Sollentuna kliniken finns vi nära till hjälp för dig som bor i Sollentuna/Rotebro. Fyll i formuläret och få den vård du behöver för ett smärtfritt liv!

Boka tid hos oss Online!

Vi hjälper dig få en besvärsfri vardag och fritid.