Impingement Axel

Impingement axel, eller impingement syndrom i axelleden, är en vanlig orsak till Axelsmärta och nedsatt funktion i axeln. Det uppstår när de mjuka vävnaderna i axelleden, såsom senor och bursae (vätskefyllda säckar som minskar friktionen mellan senor och ben), blir komprimerade eller nypa mellan benstrukturerna i axeln.

Varför får man Impingement i Axeln?

Det finns flera orsaker till impingement axel. En vanlig orsak är överbelastning av axeln, vilket kan leda till inflammation och svullnad i vävnaderna runt axeln. Andra faktorer som kan bidra till impingement är instabilitet i axeln, en anatomisk avvikelse i axelleden, eller muskulär obalans i axelns muskler.

När bör jag söka vård för Impingement i Axeln?

Symptomen på impingement axel kan inkludera smärta, ömhet, stelhet, och nedsatt rörlighet i axeln. Om du upplever dessa symtom och de inte förbättras med vila och egenvård inom några dagar, bör du överväga att söka vård. Det är också viktigt att söka vård om du har svår smärta eller en känsla av instabilitet i axeln.

massage, spa, relaxation-7452918.jpg

Hur vi behandlar Impingement i Axeln

När du söker vård för impingement axel kommer en av våra naprapater att utföra en grundlig utvärdering av din axel och bedöma din smärtnivå, rörlighet och styrka. Baserat på denna bedömning kan behandlingen innefatta en kombination av manuell terapi, övningar för att förbättra rörlighet och styrka i axeln, och eventuellt akupunktur och dry needling eller andra behandlingsmetoder.

Generellt sett är målet för behandling av impingement axel att minska smärta och inflammation, förbättra rörlighet och styrka i axelleden, och förebygga återkommande skador. En naprapat kommer också att ge dig råd om egenvård och övningar du kan göra hemma för att hjälpa till med rehabilitering och förebyggande av skador i framtiden.

Boka tid för behandling av impingement i axeln redan idag

När du får kroppsliga åkommor som impingement i axeln så är det viktigt att agera snabbt, ju snabbare du kommer igång med din behandling desto snabbare kommer du ha möjlighet att återhämta dig. Så vänta inte, boka tid för en naprapatbehandling hos oss på naprapat Sollentuna redan idag!